Blom verkeersschool | Rijopleidingen, rijbewijzen, logistieke trainingen en opleidingen
Truckplatooning vervangt geen chauffeur

Bij de aankondiging van proeven met truckplatooning wordt nog wel eens gemopperd dat dat ‘natuurlijk’ weer ten koste gaat van de chauffeur. Maar dat is verkeerd gedacht, zegt DAF’s Ron Borsboom, nauw betrokken bij de Britse proef met platooning. “Truckplatooning vervangt geen chauffeur.”


DAF vindt het een eer om voor de Britse overheid een bijdrage te mogen leveren aan de door de TRL geleide veldtest met drie platoonende trucks,” zegt Ron Borsboom, lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor productontwikkeling bij DAF Trucks. “Deze proeven zullen onze kennis en inzicht van de voordelen die platooning kan bieden verrijken terwijl we tegelijkertijd het Britse Ministerie van Transport ondersteunen door het bewijs te leveren hoe platooning de efficiëntie in het transport verbetert. Maar laat ik wel duidelijk zijn. We hebben nog heel veel technische ontwikkeling voor de boeg voor we in staat zullen zijn platooning werkelijk aan de markt te kunnen aanbieden. Dat laat onverlet dat deze proef een belangrijke en noodzakelijke stap is die we moeten maken,” aldus Borsboom.
Daar voegt Borsboom nog aan toe dat er ook nog heel veel geëvalueerd moet worden op het gebied van regelgeving, aansprakelijkheid en de acceptatie van platooning door het publiek. “Het strekt de Britse regering dan ook tot eer dat zij nu dit belangrijke en waardevolle initiatief nemen.”

Het hele artikel lees je hier
Contactgegevens
Voor informatie of een offerte op maat kunt u bellen met ons hoofdkantoor in Etten-Leur:
info@verkeersschoolblom.nl
Etten-Leur Handelsweg 11
4879 AJ Etten-Leur
Breda Lunetstraat 11
4814 AJ Breda
Tilburg De Posthoornstraat 2
5048 AS Tilburg